Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

onsdag den 18. august 2010

St. Joseph ukrainske katolske kirke

Det har været min erfaring, at det østlige grene og populationer af kristendommen (græsk-ortodokse, ukrainsk og russisk) er fuldstændig ligeglade med meget, hvad den udvendige side af kirken ligner - de er at holde sig til traditionelle stilarter på indersiden, uanset hvor bizarre den deraf følgende kontraster kan være.

Og så er det med St. Joseph ukrainske katolske (1975, arkitekt Zenon Mazurkevych), en anden af de kirker, der virker som en fremmed rumskib, der landede fra en anden verden. Selv om det er omgivet af MidCentury huse og lejligheder, deres konservative stil gør intet for at forberede dig til dette rocketship af en bygning.



På ydersiden er det næsten helt konkrete og glas. En stor central kuppel er omgivet af et dusin reflekterende glasrør tårne, hver opbygget differentieret beton og toppet med en mindre guld kuppel, der repræsenterer Jesus og hans disciple. Den eneste udsmykning består af små kors på toppen hver dome.

Inside, men det er en helt anden historie.





Udsmykkede og rig, den traditionelt indrettede kunstværket er imponerende i sin kompleksitet, men det simpelthen ikke arbejde med barebones karakter af bygningen. Det er ikke engang prøve.

Der er ingen skjule moderne struktur i rummet, selvfølgelig, men det ikonografi sikker som dælen forsøger!



Drej væk fra centrum, og et par stykker af moderne stil viser sig, ufortyndet ved den traditionelle kunst. Den eneste moderne indretning er lamperne i tårnet, og de har ikke været vedligeholdt, da mange af glober er brudt og mangler.





Det virker som et meget simpelt rum, men i sandhed det er et resultat af modstridende kunst stilarter. I en korrekt dekoreret bygning, fusionere kunst og arkitektur i én enhed. Her dog, at kunsten findes separat fra, og i opposition til den bygning, der indeholder det. Hverken forbedrer de andre, forlader både følelse ufuldstændige og mangler.





Det er lidt forvirrende, hvorfor en menighed ville vælge et sådant rum alder bygningsdesign, og derefter gøre et komplet kovending i interiøret. Det er en skuffelse, da det udvendige er virkelig sind-blowing. Og der er masser af kirker, hvor illustrationen ville være en smuk styrkelse af den indvendige volumen - men dette er ikke en af dem.