Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

torsdag den 11. juni 2009

Gabon at faa nye leder

Lederen af Gabon 's senat, Francine Rogombe, er at blive taget i ed som midlertidig statsoverhoved på onsdag, forfatningsdomstolen har bebudet.

Hun vil udfylde det tomrum ved død Omar Bongo, Afrika 's længste-servering leder, indtil meningsmålinger er afholdt.

Tidligere, hr. Bongo 's søn - forsvarsminister Ali-Ben Bongo - appelleret til ro efter hans far ' s død.

Adgang til internet i de olierige nation er blevet skåret ned siden søndag, og tv har spillet religiøs musik.

Afgørelsen fra forfatningsdomstolen kom efter en nødsituation regering møde.

"Vi ønsker venner Gabon at vide, at landet fungerer gnidningsloest trods vegne 's fravær," regeringens talsmand Renee Ndemezo ' o Obiang sagt.

I en skriftlig erklæring om mandagen, premierminister Jean Eyeghe Ndong meddelte den 73-årige veteran leder var død af et hjerteanfald, timer efter, siger hr. Bongo var i live og har det godt.

Stram sikkerhed

Det fremgik i maj, at formanden, som havde ført Gabon siden 1967, blev behandlet i en spansk klinik, AMID ubekræftede rapporter han havde kræft.

Omar Bongo
Førte Gabon i 42 yearsKept tætte økonomiske og politiske bånd med FranceOil penge betyder Gabon officielt en af rigeste lande i AfricaHis søn er forsvar ministerHis datter var hans chef for staffHe nægtet korruption afgifter på fransk courtsIntroduced multi-part valget i 1993 - oppositionen klaget de ikke var lys

Under en griner med Omar Bongo

Gabon lærer ikke sørgedag Bongo

Afdøde præsident 's organ skal ankomme tilbage i landet på torsdag - ingen dato er blevet fastsat for begravelse.

I henhold til forfatningen, Ms Rogombe, en allieret af hr. Bongo, skal afholde valg inden for 45 dage.

Observatører siger det regerende Gabonesiske Demokratiske Parti (PDG) har været at beslutte, hvem der skal efterfølge ham, med hans 50-årige søn en førende konkurrent.

BBC 's Linel Kwatsi, i hovedstaden Libreville, siger sikkerhed er stramt, og der er ægte sorg over hr. Bongo ' s død, for mange Gabonesiske, han var den eneste leder de nogensinde vidste.

Mange civile er blevet købe hovednæringsmidler råvarer, især fødevarer, i tilfælde af en udgangsforbud er erklæret, tilføjer vores korrespondent.

Byen 's borgmester har forbudt store forsamlinger og bestilles natklubber og barer til at lukke, mens sikkerhedsstyrker er på patrulje.

Underslæb sonde

Gabon under hr. Bongo har opretholdt tætte økonomiske og politiske forbindelser til Frankrig, den tidligere kolonimagt. Frankrig har omkring 1.000 soldater stationeret i Libreville.

Olie indtjening betyder, at Gabon er officielt en af Afrikas 's rigeste stater, men analytikere siger den politiske elite har holdt de fleste af de penge til sig selv. Det meste af landet 's 1,4 millioner mennesker lever i fattigdom.

Hr. Bongo var en af tre afrikanske ledere at blive undersøgt for påstået underslæb af en fransk dommer. De øvrige er Denis Sassou-Nguesso for Republikken Congo og Teodoro Obiang Nguema Ækvatorialguinea.

Det hævdes, at de egenskaber, der ejes af hr. Bongo 's familie i Frankrig ikke kunne have været købt med officielle løn alene. Hr. Bongo benægtet enhver forseelse.