Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

tirsdag den 23. juni 2009

Vindue paa Eurasien: Moskvas mangler Transforming FSU fra en "post-sovjetiske 'til en' Post-russiske rumfartsorganisation, 'Paper Says

Paul Goble

Wien, juni 16 - Moskva's manglende evne til at levere en attraktiv model for den tidligere sovjetiske republikker, eller til at overveje deres forskellige interesser og sin aggressive adfærd over for mange af dem er at omdanne den postsovjetiske plads til en "post-russiske" en, hvor Rusland ikke vil være i stand til at tælle en enkelt stat, der som sin pålidelige allierede, ifølge en førende Moskva avis.
I en ledende artikel, der er offentliggjort i går, redaktørerne af "Gazeta" hævder, at "Rusland er på vej ind i den fase af det endelige tab af indflydelse i det post-sovjetiske rum", fordi det har undladt at tage hensyn til de øvrige lande i betragtning eller tilbyde dem "attraktive" økonomiske og politiske projekter (www.gazeta.ru/comments/2009/06/15_e_3210751.shtml).
Hvad gør denne redaktionelle så interessant er, at det kommer på et tidspunkt, hvor mange russiske embedsmænd og kommentatorer tæt på dem, hvilket tyder på, at Rusland er ved at udvide sin indflydelse i de tidligere sovjetiske republikker, et synspunkt, at mere end et par vestlige regeringer og analytikere synes at have accepteres.
Den "Gazeta" redaktionelt, selvfølgelig, blev bedt om ved afvisningen af Hviderusland og Usbekistan i denne uge at underskrive på at Moskva's seneste kollektiv sikkerhed projektet, men det "Gazeta" redaktører tyder på, at kun er et symptom på et langt større problem - den hurtige nedgang i den russiske indflydelse over hele linjen i de sidste ti år.
De baltiske lande som medlemmer af NATO og EU er ud over Ruslands kredsløb trods Moskvas lejlighedsvis indsats for at "forsvare" russisktalende der. I de sidste ti år alene, redaktørerne notat, Moskva har formået at fremmedgøre Ukraine. Og den russiske invasion af Georgien førte landet til at bryde forbindelserne med Moskva.
Moldova, til trods for eksistensen af et kommunistisk ledelse "ideologisk tæt på den nuværende russiske beføjelser at være, total fattigdom, og Transdniestria" er ikke blevet en nær allieret, redaktørerne påpege, og tilføjer, at "Armenien og Aserbajdsjan begge er at gennemføre et multi - vektor politik og i de mest aktive måde forsøger at sprede deres handel. "
"Og nu," papiret siger "efter Belarus tiltrådte EU's' Eastern partnerskab, 'Moskva er hastigt bevæger sig mod tab af endnu en kvasi-allierede som [formand Alyaksandr] Lukashenka." Og den "Gazeta" redaktører skrive, situationen i Centralasien er ikke så meget bedre.
"Fraværet af reel økonomisk og politisk attraktive projekter for den post-sovjetiske rum i forbindelse med den fortsatte aggressiv indsats fra Rusland til at lægge pres på SNG-landene havde ført til en situation, hvor næsten den sidste forposter af Moskvas indflydelse på, at rummet er Abkhasien og Sydossetien. "
Redaktørerne detaljer forskellige andre Moskva mangler, og så de peger ud af, hvad kan de alvorligste en: "Det er naivt," de skriver, at tro, at Moskva's krig med Georgien vist sin indflydelse på den post-sovjetiske rum. I virkeligheden ved, at en indsats, "Moskva kun endnu mere bange for alle de resterende tidligere sovjetiske republikker."
Som et resultat af Moskvas brug af magt, at de var "tvunget til at søge forskellige former for geopolitiske forsvar" mod muligheden for, at Rusland vil bruge det imod dem. Og som følge heraf er de tage skridt at reducere betydningen af "post-sovjetiske rum" som en separat geopolitiske region.
Endnu en indikation af, "det reelle niveau for indflydelse af Rusland på den post-sovjetiske rum er manglen på magten i det tidligere sovjetiske republikker i blot en enkelt politiker, som kunne kaldes' pro-russisk," noget, mange i Moskva er tilbøjelige at skyde skylden på outsidere som USA og EU, men i virkeligheden er et produkt af Ruslands egne mangler.
"Hverken USA eller EU har mulighederne for seriøst at deltage i den post-sovjetiske rum", "Gazeta" antyder. "De militære baser i USA i Kirgisistan og Usbekistan blev oprettet for levering af lasten til Afghanistan og ikke for at" separate »Kirgisistan og Usbekistan fra Ruslands zone indflydelse."
Desuden er avisens redaktører siger, at "USA er ikke involveret nu og har ikke været involveret i etableringen af sin egen ordrer i Centralasien og at reducere alle processer i Georgien og Ukraine til at farve revolutioner" høvlet af staten Department 'ville også være en oversimplification "og en fejltagelse.
I det mindste, at den redaktionelle antyder, "Rusland ikke kunne tilbyde disse folk et acceptabelt alternativ." Og det advarer: "Hvis Rusland ikke selv lære at gennemføre sine anliggender med de tidligere sovjetiske republikker som med helt uafhængige stater, hvor eliter har deres egne interesser ... situationen kun vil blive mere kompliceret. "
I så fald, "post-sovjetiske rum" folk i Moskva og i visse vestlige hovedstæder taler så meget om "endelig bliver en post-russiske en" noget, der vil forlade den russiske regering langt mere isoleret, og med langt færre muligheder end det har også nu en udvikling, der skal føre det russiske regime til at revidere hele sin tilgang.